Moravskoslezská liga se znovu rozjíždí!

V Moravskoslezském kraji se opět již II. ročníkem rozjela krajská liga. V letošním ročníku 2019 se do realizace zapojily 4 organizace (Krajské středisko volného času Juventus – Karviná; Dům dětí a mládeže Kopřivnice; Středisko volného času Bruntál a Středisko volného času Moravská Ostrava).

Pro letošní II. ročník 2019 byly domluveny 3 herní kategorie (6 – 9 let, 10 – 12 let a 13 – 15 let), s tím, že každá organizace může do daného kola vyslat až dva tříčlenné herní týmy v každé kategorii. Vytvořením třech kategorií jsme dali možnost si zahrát i těm nejmenším s možností získat medaile a putovní pohár.

Letošní II. ročník 2019 má tři herní kola, kdy každé kolo pořádá jiná organizace v místě svého působení. Děti tak mají možnost cestovat po kraji a zahrát si v mezi-sezóně NERFLigy ČR i s jinými herními týmy a stále tak trénovat.

V každém kole se organizaci v dané kategorii podle umístění jejích herních týmů přidělují body. Po součtu bodů za všechna kola v dané kategorii dostává organizace s nejvyšším bodovým ziskem putovní pohár.

V každém kole se snažíme své herní týmy obměňovat, aby si v soutěži zahrálo co nejvíce dětí, tedy i ty, které jinak nemají šanci uspět v postupové soutěži NERFLiga ČR. V každém kole soutěže obdrží děti medaile, diplomy a drobné ceny. Vždy i vyhodnocujeme nejlepší střelce kategorií.

Pravidla naší Moravskoslezské NERFLigy vycházejí z propozic NERFLigy ČR s drobnými úpravami. Chceme aby děti nebyly zbytečně zahlcovány novými pravidly a nedocházelo zbytečně pak k chybám v NERFLize ČR.

 

Toto vše se nám daří díky ochotě mnoha lidí nejen ze samotných pořádajících organizací, ale i díky mnoha rodičů našich malých hráčů. Děti mají obrovský zájem a nás to jen těší. Snad to bude i dobrou inspirací pro ostatní kraje.

Pro zájemce jak to vše funguje, výsledky předchozího i letošního ročníku, pravidla a mnohé další naleznete zde níže v odkazu na našich webových stránkách:

 

https://www.nerf-x-team-karvina.cz/moravskoslezska-liga/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

51 + = 52