Moravskoslezský kraj zná své vítěze a postupující do celostátu!

Dne 7. 12. se uskutečnilo oblastní finále Moravskoslezského kraje. Do finálového kola v Bruntále se kvalifikovalo celkem 21 družstev v obou kategoriích, z 6 místních kvalifikačních kol. Z toho 13 družstev změřilo své síly v mladší kategorii a 8 družstev pak v kategorii starší. Z místních kol, která se konala v Ostravě – město, Ostravě – jih, Karviné, Kopřivnici, Novém Jičíně a Bruntále, byla nejpočetnější výprava ta Kopřivnická, která přivezla celkem 6 družstev. Obávaní borci z Karviné měli kvalifikovaných taktéž 6 mužstev, ale nakonec jedno mužstvo nedorazilo. Přesto to nezanechalo na výkonech Karviné žádné viditelné herní následky.

Mladší kategorii opanovala Ostrava – město, která dominovala v čtvrtfinálových utkáních i přes velmi těžký los. Z třech cenných kovů si odnesla hned dva – stříbro a bronz. Zlato ukořistili Karvinští borci, kteří obsadili v mladší kategorii i místo čtvrté.
Starší kategorie byla zajímavější, vyrovnanější a pestřejší, co se alespoň skladbou semifinalistů týče. První místo patřilo Kopřivnici, druhé Bruntálu, třetí příčku obsadili Karviňáci a poslední nepostupovou čtveřici uzavřel opět tým z Kopřivnice.
Nejpřekvapivější výkony měl Bruntál, který obsadil ve starší kategorii 2. místo, nicméně v mladší kategorii obsadil chvost startovního pole. Velmi sympaticky působili nováčci z Nového Jičína, jejichž výkony bohužel stačili pouze na osmifinálové a čtyřfinálové bitvy, ve kterých podlehli mnohem zkušenějším týmům. Svými výkony nicméně zaujali všechny skauty a pozorovatele talentů od Jeseníků po Beskydy a budou dobrým příslibem do budoucna moravskoslezské Nerfky v nabité konkurenci celostátní soutěže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− 6 = 3