Jeden víkend, jeden přátelský turnaj – mnoho zážitků!

Ve dnech 27.5. (sobota) – 28.5.2017 (neděle) se uskutečnilo soustředění sportovně zájmového kroužku NERF X TEAM na Krajském středisku volného času Juventus, Karviná. V rámci tohoto soustředění nás navštívily děti ze zájmového kroužku Střediska volného času Bruntál, se kterými jsme uskutečnili vzájemné přátelské utkání v NERFLize, ale i další doplňkovou herní činnost.

Děti našeho zájmového kroužku NERF X TEAM se sešly v sobotu už ve 12:00 hodin, v počtu 4 herních týmů. Děti se ubytovaly  a ihned začaly trénovat v našem provizorním kolbišti (tanečním sále střediska). Máme zato, že tato příprava nakonec i přinesla své ovoce, i když jsme nezískali zlato a tak nezdolali vicemistry České republiky v NERFLize ČR.

Naši soupeři ze SVČ Bruntál ze zájmového kroužku NERF přijeli v počtu 3 herních týmů. Dali čas na oddech a možnost si vyzkoušet námi připravené kolbiště i naše zábrany. Mnozí byli zprvu z těchto zábran trochu překvapeni, neboť byli zvyklí na velké zábrany, které jsou hůře dobyvatelné. Nakonec však snad i díky těmto jiným, novým zábranám dostala soutěž rychlejší průběh a stala se i zajímavější.

Samotný zápas pak proběhl dle pravidel NERFLigy ČR v sobotu od 15:00 – 18:00 hodin základními koly, kdy se hrálo ve dvou skupinách. Následně se pak od 19:00 hodin hrálo finále. A jak už to tak při těchto zápasech NERFLigy bývá, hrálo se s plným nasazením až do poslední chvíle. Hlavní zápas mezi vicemistry NERFLigy ČR 2017 SVČ Bruntál a naším nasazeným týmem byl bez jediného zásahu v obou tříminutových poločasech. Nakonec rozhodl až rozstřel, kdy vicemistři vyhráli s rozdílem dvou zásahů (inu proč ne, zápas to byl opravdu pěkný).

 

Oč se hrálo?!

Týmy, které se umístily na prvních třech místech obdržely medaile a pamětní diplomy. Původně jsme chtěli vyhodnotit i nejlepšího střelce zápasu a ohodnotit jej Nerf blasterem, avšak nakonec se nám sešli 4 výborní střelci se stejnými výsledky. Tyto jsme tedy ohodnotili 50 kusy tréninkových nábojů. Hlavní a prestižní cenou však byl čokoládový dort.

Bylo dohodnuto, že každému středisku se započítají tři nejlepší výherní týmy a jejich pořadí. Dle bodového stavu nakonec jednoznačně vyhrálo KSVČ Juventus, Karviná s 15 body a druhé bylo SVČ Bruntál s 11 body. Dort tak získaly děti z našeho sportovně zájmového kroužku NERF X TEAM, který si však nenechaly pro sebe a rozdělily se o něj s našimi soupeři z Bruntálu.

 

Nehráli jsme pouze klasický turnaj NERFLigy!

Jako doplňkovou hru jsme spontánně vyvolali bitvu o „poschodí“. Děti z obou středisek se měli probojovat do prvního patra přes své vedoucí a instruktory a dostat se do sálu. Boj to byl opravdu tvrdý, urputný a nelítostný. Nikdo to nechtěl vzdát a bojovalo se do posledního muže. Je jasné, že v jednotě je síla a tak děti nakonec zvítězily. Hra to byla natolik zábavná, že jsme ji museli dvakrát opakovat.

 

Závěrem

Máme zato že se toto soustředění našeho sportovně zájmového kroužku, spojeného se vzájemným přátelským zápasem SVČ Bruntál řádně vyvedlo. Děti si mohly opět vzájemně vyzkoušet své dovednosti s blastery NERF a zároveň se pobavit i jinou činností. Jsme rozhodnuti tuto akci opět někdy zopakovat, ať už u nás na středisku v Karviné nebo na jiném.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

5 + 2 =